Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Тайният дневник на Мерилин

"Тайният дневник на Мерилин" е психологически трилър, в който се смесват реални факти, конспиративни теории и художествена измислица, които превъзхождат традиционните книги за Мерилин Монро със своя нестандартен подход.



Блондинки – много, Блондинката обаче е една. Визията на Мерилин Монро никога няма излезе от мода, а животът и детайлите от любовните й авантюри ще продължават да интересуват и следващите поколения. Именно този интерес задоволява романът на Джеймс Бейкър „Тайният дневник на Мерилин“. Или поне малка частичка от този интерес.

Съмненията около смъртта на актрисата започват в мига, в който я откриват в спалнята на дома й в Лос Анджелис. Има няколко изключително съмнителни факта, които би трябвало да ни убедят в това, че нервите на актрисата не издържат и тя напълно съзнателно изгълтва над 50 хапчета. Най-удивителното обаче е, че успява да ги глътне без капка вода.

Едно телефонно обаждане е достатъчно, за да започне романът. Помощникът-следователят Бен Фицджералд си има купища проблеми в живота, но за да му бъде по-весело, именно на него възлагат задачата да започне разследването на смъртта на Мерилин. Задача, която часове по-късно е отменена. Със смъртта на актрисата се заемат други, значително по-високопоставени хора, които знаят какъв трябва да бъде финалният резултат и ще подредят фактите, така че да им е удобно. И всичко би било лесно и Бен би могъл да замине на „неочаквана почивка“ заедно с останалите си колеги, включили се в разследването, но не. Все пак това е роман, а в него има нужда от повод, заради който историята ще се преобърне с главата надолу. Тайният дневник на Мерилин е онзи източник на новини, за който никой не бива да научава. Бен обаче знае за съществуването му. Нещо повече, той го открадва от местопрестъплението…

Книгата е типичен американски трилър, в който присъства неизменна руса журналистка, която винаги знае много повече от полицията и като по чудо се влюбва в следователя, но този път всичко е малко по-интересно. И не само защото главната героиня е Мерилин Монро, а и защото кратките цитати от дневника й, разказват онези недоказани слухове за връзката й с Кенеди или за да бъдем по-точни – с братята Кенеди. Или за да бъдем най-точни – интимната й връзка с тях.

Животът на една актриса се превръща в нестихващ водопад от новини и клюки, а смъртта й е една финална буря, която помита много лица със себе си, но романът открива само част от подозренията. Точно толкова, колкото е нужно, за да запали въображението ни и да напишем в Google “Смъртта на Мерилин Монро“…

Повече за Настя прочетете тук



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тайният дневник на Мерилин
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Клиентът
Джон Гришам
Обсидиан
рейтинг:
1%
24,00 лв.
Да пропуснеш Коледа
Джон Гришам
Обсидиан
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Мемоарите на една гейша
Артър Голдън
Обсидиан
рейтинг:
1%
22,00 лв.
Ловецът на хвърчила
Халед Хосейни
Обсидиан
рейтинг:
100%
22,00 лв.
Тайният дневник на Мерилин
Джеймс Бейкър
Обсидиан
рейтинг:
1%
15,00 лв.