Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Триумфалната Арка

Годината е 1939-а. Доктор Равик, способен хирург, пребивава в Париж без документи и без право да упражнява професията си. Преживява като оперира нелегално в частна клиника. Той е един от многото бежанци от нацистка Германия, които живеят под постоянната заплаха да бъдат заловени и депортирани. В тези несигурни времена, когато над Европа тегне угрозата от нова война, Равик среща Жоан, отчаяна актриса, на която помага да стъпи на крака. Макар че Равик не вярва в любовта, съдбата по странен начин го въвлича в една бурна романтична история с трагична развръзка.

Триумфалната арка е екранизирана два пъти през 1948 година с Шарл Боайе и Ингрид Бергман в главните роли и през 1985-а с Антъни Хопкинс и Лесли-Ан Даун.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Триумфалната Арка
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Ерих Мария Ремарк -

Ерих Мария Ремарк е немски писател, един от най-известните автори на антивоенни романи.

Ремарк е роден на 22 юни 1898 година в Оснабрюк, Северна Германия, и е кръстен Ерих Паул Ремарк, в литературната си дейност използва псевдонима Ерих Мария Ремарк – Мария е фамилното име на майка му. Първите си литературни опити прави още шестнадесетгодишен – пише няколко есета, стихотворения и началото на роман, бъдещият „Мансардата на бляновете“.


В разгара на Първата световна война Ремарк навършва 18 години и е мобилизиран в армията. На 12 юни 1917 година е изпратен на Западния фронт в района на Ам Лангле във Френска Фландрия в състава на Втора гвардейска резервна дивизия, а на 26 юни е прехвърлен в Западна Фландрия в района на Торхаут и Хаутхьолст. На 31 юли е ранен от шрапнел в левия крак, дясната ръка и врата и е прехвърлен във военна болница в Германия, където остава до края на войната.


След края на Първата световна война Ремарк довършва обучението си за учител и от 1 август 1919 година е начален учител. По това време завършва романа „Мансардата на бляновете“, който е публикуван през 1920 година. Сред причините по-късно Ремарк да започне да използва средното име Мария и да промени изписването на фамилията си от Remark на Remarque е желанието му да се разграничи от „Мансардата на бляновете“. През ноември 1920 година напуска училището в Нане, слагайки край на учителската си кариера.


През следващите години Ерих Мария Ремарк сменя множество различни професии – библиотекар, търговец, журналист и редактор. Първата му платена работа, свързана с писане, е на автор на технически текстове за производителя на автомобилни гуми „Континентал“. Като редактор на хановерския рекламен вестник „Ехо континентал“ Ремарк пътува из много страни – Италия, Швейцария, България, Турция.

Свързани продукти
Черният обелиск
Ерих Мария Ремарк
Фама
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Врагът - Ремарк
Ерих Мария Ремарк
Сиела
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Е-книга
Е-книга Врагът
Ерих Мария Ремарк
Сиела
рейтинг:
1%
4,80 лв.
На Западния фронт нищо ново - Обратният път
Ерих Мария Ремарк
СИЕЛА
рейтинг:
100%
23,00 лв.
Мансардата на бляновете
Ерих Мария Ремарк
Сиела
рейтинг:
1%
14,00 лв.