Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
Трудово право шесто преработено и допълнено издание Сиби 978-954-730-494-9

Трудово право шесто преработено и допълнено издание

Автор: Васил Мръчков
Издателство: Сиби

Резюме

Повече
Цена
48,00 лв.
Продуктът не е наличен.
Свързани продукти
Автор Васил Мръчков
Издателство Сиби
ISBN 978-954-730-494-9
Година на издаване 2008
Корица Твърда корица
Страници 952
В сравнение с петото издание от 2006 г., новото шесто издание на курса по трудово право е допълнено в няколко насоки. Отразени са измененията в действащото право. Те се отнасят до промените в критериите за представителност на синдикалните и работодателските организации в Кодекса на труда от м. май 2007 г., приемането на новия Граждански процесуален кодекс и др. Изложението е обогатено с най-новата съдебна практика на Върховния касационен съд по трудови спорове и с административната практика на Министерството на труда и социалната политика в областта на възникването, действието и прекратяването на трудовото правоотношение, дисциплинарната отговорност на работниците и служителите, на имуществената отговорност на страните по трудовото правоотношение и др. Отразено е и най-важното историческо събитие в периода между 5-то и 6-то издание – приемането на страната ни за пълноправен член на ЕС от 1 януари 2007 г. Основната последица от него е, че българското трудово право стана част от европейското трудово право и за него важат европейските стандарти, и особено актовете на Европейския съюз. Това налага по-широкото използване на техния тълкувателен потенциал при анализа и прилагането на българското трудово право. Предназначението на книгата е да служи за учебен курс на студентите в юридическите факултети за подготовката им за изпити – по трудово право и за държавния изпит по гражданскоправни науки, както и да допринесе за изграждане на тяхното правно мислене, образованост и култура, да създаде у тях уважение към правото, справедливостта, закона и достойнството на човека и неговия труд. Широкото застъпване на практиката на ВКС, към което и това издание се придържа, цели, от една страна, да повиши научната и приложната стойност на учебника, а от друга – да позволи ползването му от практикуващи юристи: съдии, прокурори, адвокати, юрисконсулти, специалисти по труда, държавни служители, синдикални дейци и работодатели.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)