Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Външната политика на България при управлението на Андрей Ляпчев 1926-1931

В книгата се разглеждат усилията на българската дипломация начело с Атанас Буров за намирането на изход от задушаващата международна изолация на България след катастрофалните войни /1912-1919/ и последвалите ги вътрешни опустошителни граждански стълкновения /1919-1925/.



Проследяват се драматичните перипетии на преговорите за сключването на Бежанския и Стабилизационния заем, както и за постигнатите облекчения по изплащането на репарационните задължения.
На този фон са очертани трудните взаимоотношения на България със съседните балкански страни и с водещите европейски държави. Изтъкнати са усилията на правителството да защити правата на българите в отнетите територии, подложени на масови гонения и груб асимилационен натиск.
В това отношение интерес представляват посочените позиции на всяка от великите сили по т.нар. български национален въпрос.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Външната политика на България при управлението на Андрей Ляпчев 1926-1931
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Червено и черно
Стендал
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Старопланински легенди
Йордан Йовков
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Престъпление и наказание
Фьодор М. Достоевски
Захарий Стоянов
рейтинг:
100%
30,00 лв.
Идиот
Фьодор М. Достоевски
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Дълг и чест - Андрей Ляпчев
Димитър Косев
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
19,00 лв.