Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)

Книгата на Евгений Дайнов обяснява българската структура на властта при управлението на ГЕРБ, която не е основана върху закон и принципи, а върху голата сила и зависимостта от нея.



Не е наличен

Веднъж институционализирана, голата сила има свойството да разрушава не само институциите и държавата, а самото общество. Съвременните общества не се основават върху някакви традиционни или кланови зависимости, а върху независимостта на решенията, политическото равенство и равенството пред закона. Когато това равенство изчезне и бъде заменено с вертикалното отношение „сила-зависимост”, изчезват и обществените връзки, свързващи помежду им хората, членуващи в дадено общество.

Затова произволът, стоварен върху България от ГЕРБ, заплашва да унищожи много повече от онова, което са успели преди него да направят други корумпирани или разрушителни български правителства. Те успяват, в най-добрия случай, да разнебитят държавата и/или икономиката. ГЕРБ обаче разлага самото общество – самата възможност хората да живеят заедно на дадена територия.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
"Науката е слънце". Реформата на училищното образование в следкомунистическа България
Евгений Дайнов
Нов български университет
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Елегия за Боуи
Евгений Дайнов
Милениум
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Записки по революцията. В България и другаде. Том 1
Евгений Дайнов
Милениум
рейтинг:
1%
19,99 лв.
Записки по революцията. Началото на прехода (1989-1996). Том 2
Евгений Дайнов
Милениум
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Politics in 40 words - A dictionary - Evgenii Dainov
Евгений Дайнов
Нов Български университет
рейтинг:
1%
20,00 лв.