Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Всички на носа на гемията

Не е наличен
След 30 години творчески път Деян Енев продължава да гледа на разказа като на телескоп, с който тайните на човешката душа стават по-малко. За това време той написа близо 600 разказа, от които в сборника с избрани творби "Всички на носа на гемията" включи 60.
Новото, допълнено издание съдържа и разказа "Заложна къща", който взриви изпита за гимназиите след 7 клас миналата година и в крайна сметка помогна на учениците да изкарат добри оценки.
При излизането на сборника му "Ловец на хора" в Норвегия го сравниха с Кафка. Избраните му разкази, публикувани миналата година в Австрия под заглавие "Zirkus Bulgarien", разкъсаха коравото сърце на немскоезичната критика и предизвикаха порой от рецензии в най-големите издания. Сред учителите си писателят нарежда Йовков, Селинджър, Реймънд Карвър и Исак Бабел.
"Всички на носа на гемията" пази емоционалната памет на българското време от последните десетилетия и може би това е една от причините за нестихващия интерес към книгата.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Всички на носа на гемията
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Всички на носа на гемията - Рива
Деян Енев
Рива
рейтинг:
1%
17,00 лв.
7 коледни разказа
Деян Енев
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Внукът на Хемингуей
Деян Енев
СИЕЛА
рейтинг:
1%
2,00 лв.
Гризли. Нови разкази
Деян Енев
Рива
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Мария
Деян Енев
Рива
рейтинг:
1%
15,00 лв.