Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Втори шанс

Не е наличен

Една суперсила, петнайсет години, трима президенти
Как първите трима глобални лидери - президентите Джордж Буш-старши, Бил Клинтън и Джордж Буш-младши - тълкуват същността на новата епоха? Ръководят ли се те от исторически релевантна визия и следват ли логична и ясна стратегия? Чии външнополитически решения са най-последователни? Дали те оставят света в по-добро или в по-лошо състояние и дали след тяхното президентство позицията на Америка в света е по-силна или по-слаба? Какви основни уроци за бъдещето могат да се извлекат от действията на Америка през последните петнайсет години в качеството й на първата глобална суперсила?
"Буш-старши се опитваше да води традиционна политика в нетрадиционна среда, докато двата конкуриращи се светогледа на Америка все още бяха в процес на кристализация. Бил Клинтън се ангажира с митологизиран вариант на глобализацията като господстващ мотив в съдбата на човечеството. Буш-младши заема войнствена позиция, за да доминира в един свят, догматично схващан като поляризиран между доброто и злото."Збигнев Бжежински
"Когато става дума за "философия" на външната политика, няма държавник или политолог, който да разбира по-добре от Збигнев Бжежински сложните и понякога трудни отношения между националния интерес и ценностите на либералното общество."
Уолтър Ръсел Мийд
"Бжежински е брилянтен в тълкуването на взаимозависимостта между сила и принципи."
Джими Картър


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Втори шанс
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Клиентът
Джон Гришам
Обсидиан
рейтинг:
1%
24,00 лв.
Да пропуснеш Коледа
Джон Гришам
Обсидиан
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Мемоарите на една гейша
Артър Голдън
Обсидиан
рейтинг:
1%
22,00 лв.
Ловецът на хвърчила
Халед Хосейни
Обсидиан
рейтинг:
100%
22,00 лв.
Клавдия, жената на Пилат
Антоанет Мей
Обсидиан
рейтинг:
1%
12,90 лв.